VISITORS SINCE 15/02/2010=29

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Ε.Κ.

 Οι κρατικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Ειδικής Υπηρεσία εφαρμογών των προγραμμάτων του Ε.Κ.Τ. http://www.eye-ekt.gr/  περιέχουν τα προγράμματα κατάρτισης στα οποία τα Κ.Ε.Κ. ( Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ) είναι ανάδοχοι , τα αναλαμβάνουν και τα υλοποιούν .Τα ΚΕΚ αναθέτουν σε εκπαιδευτές ενταγμένους στο μητρώο Β του ΕΚΕΠΙΣ δηλαδή στο μητρώο των πιστοποιημένων εκπαιδευτών που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει το πρόγραμμα 300 ωρών » Εκπαίδευση Εκπαιδευτών » του ΕΚΕΠΙΣ να αναλάβουν ώρες μαθημάτων στα προγράμματα κατάρτισης όταν αρχίζουν οι υλοποιήσεις

Η πρόταση μου είναι να διεξάγονται ηλεκτρονικές δημοπρασίες των προγραμμάτων όπου οι εκπαιδευτές του μητρώου Β του ΕΚΕΠΙΣ να πραγματοποιούν είσοδο με κωδικούς και αν επιλέγουν τα προγράμματα και τα ωράρια που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν και να αναλαμβάνουν ως εκπαιδευτές και με ένα σύστημα χρονοπρογραμματισμού για ένα διάστημα 4 μηνών ή και περισσότερο να γίνονται αναθέσεις των τμημάτων στους εκπαιδευτές της αντίστοιχης ειδικότητας ( πληροφορική , οικονομικά , τουριστικά , «πράσινα» επαγγέλματα, γλώσσα κλπ ) . Άρα όλα τα προγράμματα των ΚΕΚ θα αναρτώνται σε ιστοσελίδες στο internet , όλοι οι εκπαιδευτές θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα Κ.Ε.Κ. και θα μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα των κοινοιτικών κονδυλίων χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες και πρακτική εφαρμογή της έννοιας της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης .

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 

 

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πρότασης και της άμεσης , πρακτικής εφαρμογής της με απόλυτη διαφάνεια , αξιοκρατεία , έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτών , αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού   που είναι ενταγμένοι στο μητρώο πιστοποιημένων εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ αποτελείται από τα εξής βήματα :

 

Το Κ.Ε.Κ. αναλαμβάνει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα κατάρτισης από την Ε.Υ.Ε.
Το Κ.Ε.Κ. ορίζει   ωράριο με ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης του προγράμματος και αναπληρωτή εκπαιδευτή .
Το Κ.Ε.Κ. ενημερώνει το ΕΚΕΠΙΣ & την Ε.Υ.Ε. για το ωράριο και τους καταρτιζόμενους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσω ηλεκτρονικής φόρμας
Η Ε.Υ.Ε. πραγματοποιεί ηλεκτρονική ανάρτηση του προγράμματος στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του ΕΚΕΠΙΣ .
Η ανάρτηση περιλαμβάνει το ΚΕΚ , ωράριο , αντικείμενο κατάρτισης ,θεματικές ενότητες  ,  πλήθος  ωρών , ειδικότητα   εκπαιδευτή .
Ο εκπαιδευτής εισέρχεται με τον ΑΜ του ΕΚΕΠΙΣ στην ιστοσελίδα και επιλέγει το πρόγραμμα αφού γνωρίζει το ωράριο , το ΚΕΚ και την ειδικότητα κατάρτισης
Ο 1ος εκπαιδευτής / εκπαιδεύτρια  που επιλέγει το πρόγραμμα αναλαμβάνει την υλοποίηση σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ.
Το πρόγραμμα αναθέτει  στον εκπαιδευτή την διδασκαλία
Το πρόγραμμα αποκλείει τον εκπαιδευτή με αυτόν το Α.Μ. από όλα τα προγράμματα που υλοποιούνται χρονικά στο ίδιο ωράριο π.χ.  9 π.μ. – 3 μ.μ. τις ίδιες ημερομηνίες .
Το πρόγραμμα   ενημερώνει με email το Κ.Ε.Κ. και τον εκπαιδευτή για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας .
 

ΣΧΟΛΙΑ 

Από τα 57 σχόλια παραθέτω τα 10 σχόλια που θεωρώ καλύτερα

 

ΣΧΟΛΙΟ 6.   ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

ΣΧΟΛΙΟ 7 .     ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΚ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

ΦΙΛΙΚΑ   Ιωάννα Γαζή  

Οικονομολόγος – Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

ΣΧΟΛΙΟ 10.  ΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ. ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝΑΖΗΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΑΡΚΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ, ΕΝΙΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Π.Χ. ΙΔΕΚΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΕΠΑΡΚΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ.

ΣΧΟΛΙΟ 17. Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στην επαγγελματική κατάρτιση, η πρόταση δίνει μια δυνατότητα να μπορούν όλοι οι μέχρι σήμερα πιστοποιημένοι εκπαιδευτές μητρώου Β να ενημερώνονται μέσω π.χ. μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άμεσα, για τα εγγεκριμένα προγράμματα και το φορέα υλοποίησης πανελλαδικά. Θεωρώ ηθικά ανέντιμο να μη δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους να εισαχθούν σε έναν τομέα δραστηριότητας. Όπως θεωρώ και ηθικά ανέντιμο να υλοποιούνται προγράμματα που έχουν εγκριθεί με το βιογραφικό επιστημονικών υπεύθυνων και εισηγητών μητρώου προβλεπόμενου από το ΕΚΕΠΙΣ και να υλοποιούνται με όποιον έτυχε να βρεθεί εύκαιρος. Είναι τα δύο άκρα, αλλά συμβαίνουν και αυτά. Περιμένω από το ΕΚΕΠΙΣ πιο δραστήριο συντονιστικό ρόλο, έχει την εμπειρία, έχει το ανθρώπινο δυναμικό και την κατάλληλη τεχνολογία και τεχνογνωσία καθώς και την απαιτούμενη Ευρωπαϊκή Νοοτροπία,
Ευχαριστώ που με την πρόσκληση μου δώσατε την ευκαιρία να πω τη γνώμη μου,
Κωνσταντίνα Σδραβοπούλου

ΣΧΟΛΙΟ 20. Η αρχική σκέψη για διαφάνεια και προβολή χωρίς περιορισμούς είναι κατά την άποψη μου θετική έως πολύ θετική, για όσους γνωρίζουν τα σχετικά για τον τρόπο λειτουργίας και γενικότερα τους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ ανά την Ελλάδα.
Από την άλλη όμως η σκέψη του teacher ενισχύει κατά κόρον τους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ, διότι ενώ θα αγοράζουν μέσω των δημοπρασιών φθηνά εργατικό δυναμικό, θα πωλούν από την άλλη με τις ίδιες και ίσως μεγαλύτερες αξίες τις υπηρεσίες τους προς το κράτος. Αν βέβαια προσδιοριστεί και βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από τις μειώσεις στις δημοπρασίες, με οποιοδήποτε τρόπο προς όφελος των εκπαιδευομένων ή προς όφελος των καθηγητών για μετεκπαίδευση κλπ, τότε θα έχουμε κάνει πράγματι ένα βήμα εμπρός.
Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια teacher…

ΣΧΟΛΙΟ 24 . Πολύ ωραία πρόταση και είναι μια πολύ προοδευτική πρόταση για μια πιο προοδευτική διακυβέρνηση . Μερικά οργανωμένα συμφέροντα αντιδρούν αλλά η πλειοψηφία εκπαιδευτικών και καταρτιζόμενων προσθέτει θετικά σχόλια στην πρόταση .

ΣΧΟΛΙΟ 30.  Πολύ αξιολόγη και ενδιαφέρουσα η πρόταση γιατί έτσι θα υπάρχει δυνατότητα και για όσους δεν έχουν διασυνδέσεις (κυρίως όσοι είναι ενταγμένοι στο εισαγωγικό μητρώο) να ενημερώνονται για την έναρξη νέων προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον ως εκπαιδευτές. Προκύπτει το ερώτημα αν οι εμπλεκόμενοι φορείς που θα κληθούν να πραγματοποιήσουν την παραπάνω πρόταση θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με διαφάνεια, αξιοκρατία και διάθεση για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης στη δια βίου εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΟ 48.  Η πρόταση είναι εφαρμόσιμη αν συνδυαστεί με σχετική νόμο του 2006 που αναφέρεί ότι σε όλα τα προγράμματα τα συνχρηματοδούμενα του ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη και υλοποίηση η ελάχιστη αμοιβη΄του εκπαιδευτή ορίζεται 25 euro μεικτά / ώρα διδασκαλίας . Αυτό μπορεί αν συνδυαστεί με τις δημοπρασίες αφού οι εκπαιδευτές έχουν εξασφαλίσει την ελάχιστη αμοιβή . Η πρόταση αν εφαρμοστεί για όλο το 2010 τότε το Υπουργείο και το ΕΚΕΠΙΣ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα και τα βήματα προόδου στη διαφάνεια , την αξιοκρατεία , στις ίσες ευκαιρείες για εργασία , στη συμμετοχή στον πλούτο των κοινοτικών κονδυλίων και την αναβάθμιση της κατάρτισης . Αν το ΕΚΕΠΙΣ θέσει το θέμα σε όλους τους εκπαιδευτές του μητρώου Β που είναι έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα (με εξαιρέσεις 20% από 1/1/2008) για συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης πάνω από 80% θα συμφωνήσει γιατί δίνει όραμα και προοπτική στην κατάρτιση .

ΣΧΟΛΙΟ 50 .  Όλοι όσοι υποβάλλουν μέχρι τώρα σχόλια, υποθέτω ότι απλά και ανθρώπινα, βλέποντας την ευκαιρία να βελτιωθεί λιγάκι η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα, προσπαθούν να προσδιορίσουν αυτό το «κάτι» που θα βοηθήσει τη διαδικασία να δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Πόσο καλύτερη θα ήταν η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, αν καθένας από εμάς έπαυε να κρατιέται οχυρωμένος στο ρόλο που επιθυμεί ή ήδη κατέχει και τροποποιούσε(βελτίωνε) λιγάκι τον ίδιο του τον εαυτό; Έκτός πια αν έχουμε αποφασίσει ότι μόνο οι καταρτιζόμενοι μαθαίνουν με την ολοκλήρωση του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος

ΣΧΟΛΙΟ 51.  Να προσθέσουμε σε όλα αυτά τα σχόλια που είναι θετικά και αρνητικά ότι οι αξιολογήσεις που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ΚΕΚ για τους εκπαιδευτές είναι υποκειμενικές , βασίζονται στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των ΚΕΚ ως επιχειρήσεις και όχι ως φορείς κατάρτισης και σε ορισμένες περιπτώσεις βασίζονται σε αδιαφανή και πλασματικά στοιχεία για να θάψουν εκπαιδευτές και να τους θέσουν στο περιθώριο . Η πρόταση πάει μπροστά την εκπαίδευση ενηλίκων σε όλα τα εκπαιδευτικά δεδομένα και είναι πολύ καλύτερη από την πραγματικότητα με τα κυκλώματα . ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η πρόταση από τα σχόλια των εκπαιδευτών , ειδικών επιστημόνων , καταρτιζομένων γίνεται αποδεκτή και είναι άμεσα υλοποιήσιμη . Τα αποτελέσματα είναι θετικά σε εκπαιδευτικό επίπεδο για την  πλειοψηφία των εκπαιδευτών και καταρτιζομένων που ωφελούνται από μια τέτοια πρόταση  όπως και οι εργαζόμενοι στα Κ.Ε.Κ. και η πλειοψηφία των  ιδιοκτητών / ιδιοκτητριών Κ.Ε.Κ. 

Η διαφάνεια , οι ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα κοινοτικά κονδύλια , η αξιοκρατεία , η συμμετοχή στην ποιότητα και ποσότητα του έργου κατάρτισης , η απόρριψη κάθε αποκλεισμού σε εκπαιδευτική δραστηριότητα  πρέπει να αποτελούν τα κριτήρια της επιλογής εκπαιδευτών στα προγράμματα των Κ.Ε.Κ.